INTELEGE, COMUNICA, DESCOPERA!
​Competenţele lingvistice sunt cheia succesului pe piaţa muncii
Preocuparile legate de atragerea companiilor multinationale la Iasi si crearea de locuri de munca au reprezentat principala tema de discutii in cadrul evenimentului „Power L(a)unch”, editia a V-a, organizat pe 26 noiembrie 2013, la United Business Center. Intalnirea intre reprezentanti ai mediului academic, ai centrelor de limbi straine si cei ai companiilor de IT si Outsourcing din Iasi a pus accentul pe importanta competentelor lingvistice ale absolventilor de studii superioare din Iasi, precum si pe beneficiile obtinute de cei care cunosc macar o limba straina.


Irina Vasilescu, managerul Centrului de limbi straine Eurolenguas, a punctat faptul ca aproximativ 85% dintre cursantii sai invata o limba straina pentru a-si gasi un job mai bun. Acest aspect e confirmat si de companiile de recrutare, care sustin ca cei care cunosc limbi straine isi gasesc mult mai usor un loc de munca. De asemenea, cunoasterea unei limbi straine contribuie la cresterea sanselor de angajare in cadrul companiilor multinationale. In aceasta situatie, pe langa mediul de lucru placut si dinamic, avantajul este reprezentat si de salariile atractive. Astfel, un angajat in domeniul IT, care vorbeste engleza si franceza, ar putea primi un salariu de minim 1.000 de euro.


In ceea ce-i priveste pe cursantii care deja au statut de angajati, acestia fac parte din multinationale si se orienteaza in general spre limbile engleza, franceza, italiana, olandeza si spaniola, dar mai sunt si straini care invata limba romana. “Recomandarea mea pentru angajati este sa-si imbunatateasca mereu nivelul prin cursuri de limbi straine, prin expunere constanta la limba respectiva si prin testari periodice ale nivelului de cunostinte. Secretul este intretinerea si cresterea constanta”, a explicat Irina Vasilescu.

Cunoasterea mai multor limbi straine ofera avantaje nebanuite nu doar celor ce doresc sa se angajeze in Romania in cadrul unei multinationale, ci si persoanelor care doresc sa emigreze. Fiind constienti de beneficiile pe care le pot obtine, cursantii opteaza pentru limbile engleza, franceza si germana, din dorinta de a obtine un loc de munca mai bine platit in tari precum Canada, Germania sau chiar in cele din nordul Europei.


Studiile de specialitate nu mai sunt suficiente pentru obtinerea unui job bine platit. Sansele de reusita pe piata muncii cresc daca tinerii in cautarea unui job insista mai mult pe dobandirea cunostintelor de limbi straine. Nu numai ca se asigura de gasirea mai rapida a unui loc de munca, ci, in cazul lor, si recompensa financiara va fi mai mult decat motivanta.

In concluzie, cu cat absolventii din Iasi vor constientiza mai repede aceste aspecte si vor depune eforturi in vederea imbunatatirii competentelor lingvistice, cu atat mai repede companiile multinationale vor fi motivate sa intre pe piata ieseana, gasind aici forta de munca pregatita pentru nevoile lor.

Misiune
Centrul de limbi străine Eurolenguas își propune să devină un reper cultural pentru publicul ieșean prin cursurile de limbi străine de calitate, profesionalismul și competența cu c ...
>> afla mai multe
Valori
Orientare spre rezultate, profesionalism, inovație  ...
>> afla mai multe