Metodele neconvenţionale de învăţare a unei limbi străine dau rezultate

1.    Ascultați muzică: versurile melodiilor în limba pe care vreți să o învățați sau să o aprofundați sunt o metodă placută prin care puteți reține cuvinte, dar și construcții frazale sau expresii informale care vă ajută să aveți un discurs mai natural. Căutați melodii cu versuri poetice, pline de semnificații, care vă sprijină să vă deprindeți cu subtilitățile limbii pe care doriți s-o învățați.

2.    Vedeți filme: dacă sunteți începător, vedeți filme cu subtitrări în românește, pentru a nu pierde șirul poveștii când nu înțelegeți o replică. Dialogul în limba straină vă ajută să vă îmbunătățiți pronunția și intonația, pe lângă câștigurile la nivel de vocabular.

3.    Citiți etichetele și manualele tehnice: multe produse sunt importate sau au lista de ingrediente/instrucțiuni de folosire în limba care vă interesează. Faceți un exercițiu de fiecare dată când vă întoarceți de la cumpărături. De cele mai multe ori, nu trebuie să deschideți dicționarul; găsiți corespondentul în limba română sau într-un alt idiom cunoscut pe același ambalaj sau în aceeași carte tehnică.

4.    Jucați jocuri pe calculator: unele jocuri video au subtitrări în mai multe limbi, în general adresate persoanelor cu deficiențe de auz. Selectați o subtitrare și, pe lângă divertisment, vă veți alege și cu informații lingvistice, fără mari eforturi.

5.    Schimbați-vă setările telefonului mobil: metoda este mai adecvată pentru utilizatorii care au deja cunoștințele de bază într-o limbă străină. Cu toții folosim telefonul de foarte multe ori într-o zi, astfel încât expresiile, comenzile și cuvintele tehnice uzuale vă vor intra rapid în vocabular.

Toate acestea sunt metode complementare de exersare a unei limbi străine. Cel mai eficient mod de a structura logic, a reține și a sedimenta cunoștintele străine este reprezentat de cursurile specializate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.